Τα ρεβίθια στη διατροφή μας

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σταθούν στο νερό 1 ώρα. Τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Βάζουμε εναλλάξ σε ταψί στρώσεις μελιτζάνες και ρεβίθια ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Καλύπτουμε το μουσακά με την μπεσαμέλ και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Ετοιμασία κρέμας μπεσαμέλ Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια το μείγμα, μέχρις ότου πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Ρίχνουμε με προσοχή το νερό, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι χτυπώντας την κρέμα με το σύρμα για να μη σβολιάσει. Την περιχύνουμε πάνω από τον μουσακά. Μακαρόνια παστίτσιο με ρεβίθια Εκτέλεση Βράζουμε τα μακαρόνια με το αλάτι και το λάδι για 8 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε στη βάση του μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ, έπειτα μια στρώση μακαρόνια και από πάνω λίγη σάλτσα. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρις ότου τελειώσουν τα υλικά. Καλύπτουμε με μια παχιά στρώση μπεσαμέλ και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στους 220° Κελσίου. Ρεβίθια με μελιτζάνες, ντομάτες και φέτα Υλικά • 500 g ρεβίθια • 1 κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο • ½ κιλό μελιτζάνες κομμένες σε φέτες και τηγανισμένες • ½ κιλό νrομάτες ώριμες κομμένες σε φέτες • 300 g τυρί φέτα • αλάτι, πιπέρι κόκκινο • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το βράδυ. Την επομένη τα βράζουμε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε πήλινο σκεύος και βάζουμε το κρεμμύδι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη φέτα τριμμένη. Το μίγμα αυτό τοποθετείται στο σκεύος εναλλάξ με στρώσεις από μελιτζάνες και ντομάτες και ψήνεται στον φούρνο. Υλικά • 500 g μακαρόνια χονrρά • 1 κουταλιά λάδι • 1 κουταλιά αλάτι • Σάλτσα όπως στον μουσακά, με μια πράσινη πιπεριά και 300 g μανιτα- ράκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά) Κρέμα μπεσαμέλ • 10 κουταλιές φυτικό βούτυρο • 12 κουταλιές αλεύρι • 9-10 φλιτζάνια νερό • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο • αλάτι Έτοιμο για ψήσιμο

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0