Η καλλιέργεια της φράουλας

Η φράουλα, η οποία φέρει τη λατινική ονομασία Fragaria sp., ανήκει στην οικογένεια Rosaceae . Γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων ως χαμαικέρασος, καλλιεργείται σε πολλά μέρη του κόσμου για τον εύγευστο καρπό της, καθώς και για τα μεταποιημένα προϊόντα της όπως μαρμελάδες, ζελέδες και άλλα. Επίσης, χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για την παρασκευή και διακόσμηση τουρτών και άλλων γλυκισμάτων. Ο καρπός της είναι πλούσιος σε άρωμα, γεύση και βιταμίνη C. Η καλλιεργούμενη φράουλα Fragaria x anannasa Duch. είναι υβρίδιο, στη δημιουργία του οποίου έχουν συμβάλει τρία είδη, και αυτά είναι τα Fragaria virginiana , F. chiloensis και F. ovalis . Η φράουλα θεωρείται ψυχρόφιλο είδος, αλλά εξαιτίας των ποικίλων γονιδίων που κληρονόμησε από τους προγόνους της έχει την ιδιότητα να προσαρμόζεται σε ποικίλα περιβάλλοντα και έτσι δικαιολογείται η εξάπλωσή της σε όλες τις γωνιές του πλανήτη μας. 1 Η Κ ΑΛΛ Ι Ε Ρ Γ Ε Ι Α Τ ΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑ Σ Γενικά Υδροπονικό σύστημα καλλιέργειας σε θερμοκήπια

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0